5.7.13

ANMELDELSE AF 'SPRING BREAKERS'

“It's not what a movie is about, it's how it is about it.” 


Som lovet får I her en anmeldelse af filmen 'Spring Breakers', som jeg var inden og se sammen med Emilie i onsdags. 

Filmen handler om fire bedste veninder der gerne vil på Spring Break, for at opleve en vild sommer, i stedet for at sidde hjemme på deres kedelige kollegieværelse. De møder rapperen 'Alien' som skaffer dem gys og spænding for alle pengene, hiver dem med ind i bandemiljøet,  og som lover at give dem en uforglemmelig 'Spring Break'.  Filmen indeholder kendte skuespillere som Selena Gomez, Vanessa Hudgens, James Franco og Justin Wheelon, som alle spiller utrolig godt og overbevisende. Filmen er slet ikke er som man forventer den, og jeg syntes selv at det skal forstås som noget negativt, desværre.

Umiddelbart lyder filmen jo som en perfekt ungdomsfilm, og den giver da også en et billed af ungdommen idag, og hvordan unge kan blive presset ud i uventede og nogle gange ubehagelige situationer, som kan være svære at håndtere. Dog må jeg indrømme at den langt fra er, som beskrivelsen fortæller det. Filmen foregår i ét stort neonlys, og viser masser af scener med sex, stoffer, alkohol, kriminalitet og andre ting i den stil. Personligt har jeg intet problem med at se film med dette indhold, men i denne film bliver det dog vist på en meget forkert måde, og kan måske ligefrem påvirke unge til at prøve ting som dette, og rykke grænser ligesom de fire piger i filmen.

Filmen har et godt budskab, og viser tydeligt os unge hvor galt det kan gå, hvis man kommer for tæt på de forkerte ting. Dog syntes jeg slet ikke at den var pengene værd, og den levede på ingen måder op til mine forventninger - altså ikke en film jeg ville anbefale at se.

Filmen vil jeg give 2½ ud af 6 stjerne, kun for det gode budskab og det flotte skuespil fra skuespillerne. 

Knus Nikoline

2 kommentarer:

 1. Jeg har godt hørt om denne film, og havde også tænkt mig at se den. Men øv at du slet ikke synes, den levede op til dine forventninger :-/ Er dog stadig lidt nysgerrig, men nu må vi se om jeg får den lejet en dag eller ej.. Ikke så spændende, når du ikke ligefrem synes den var fantastisk :D
  Men fedt med en anmeldelse!

  - Knus Louise
  http://allthingsglitters.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, hvis du er nysgerrig efter at se den, syntes jeg da at du skulle overveje det - måske syntes du noget helt andet om filmen end jeg gør ;-) Men er glad for at du syntes det var en god idé med anmeldelsen :-)
   - knus

   Slet